אורז הוא אחת מאבני היסוד של המטבח שלנו. כשהילדים היו קטנים הם אהבו רק אורז לבן, ולא נרשמו בקשות מיוחדות. היום... הם יודעים יותר טוב ומבקשים את "אורז ההפתעות" בכל ארוחה.
המתכון - פשוט, בריא, וניתן לשינוי כאהבת נפשכם
המרכיבים
• 2 כוסות אורז לבן פרסי או בסמטי
• 4 כפות שמן זית כתית משובח
• 3 כוסות מים
• 3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
• כוס אפונה קפואה
• 2 ביצים
• כפית גדושה מלח
אופן ההכנה
• מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הגזר
• מכסים ומבשלים עד לריכוך הגזר, כ-10 דקות
• מוסיפים את האורז ומערבבים היטב למשך כדקה
• מוסיפים את האפונה, המים והמלח ומרתיחים
• מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית
• מכבים ומשאירים לנוח לשעה שעתיים
אחרי שעתיים בערך...
• טורפים את הביצים ומטגנים לביצה מקושקשת
• מוסיפים את הביצה לאורז, מערבבים היטב ומחממים הכל חימום נוסף תוך כדי ערבוב
• הכי טעים - לאכול עם רוטב סויה "כמו במסעדה"
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.